Dworek Belweder Małgorzata Żuczek realizuje projekt pn. Rozszerzenie i dywersyfikacja działalności firmy Dworek Belweder w ramach inwestycji A1.2.1. Inwestycje dla przedsiębiorstw w produkty, usługi i kompetencje pracowników oraz kadry związane z dywersyfikacją działalności w ramach Krajowego Planu Odbudowy i Zwiększania Odporności.
Celem projektu jest zwiększenie odporności i konkurencyjności firmy poprzez dywersyfikację oferty oraz wejście w obszary opierające się na nowoczesnych technologiach. Dworek Belweder wdroży częściową automatyzację procesów oraz rozwiązania zielonej transformacji.
Elementem niezbędnym do osiągnięcia celu niniejszego przedsięwzięcia są następujące działania:
1. Roboty budowlane – prace adaptacyjne obejmujące ściany i podłogę oraz zabudowę baru.
2. Zakup środków trwałych umożliwiających wdrożenie zaplanowanych usług
(wyposażenie części barowej oraz części jadalnej/restauracyjnej).
3. Zakup „automatycznego barmana”, który umożliwi automatyzację świadczonej
usługi.
4. Zakup belownicy oraz maszyny do utylizacji odpadów, które umożliwią efektywne
zarządzanie odpadami.
5. Zakup usługi doradczej dla Wnioskodawcy o charakterze rozwojowym.
6. Zakup usług szkoleniowych dla pracowników i Wnioskodawcy.
Efekty projektu:
- Uruchomienie restauracji w Sielcu 79A i dywersyfikacja działalności firmy o trzy nowe, innowacyjne usługi w postaci „Teatru serwowanego”, „Automatycznego barmana”, „Delikatesów restauracyjnych”.
- Dostosowanie i wyposażenie części restauracyjnej o niezbędne do świadczenia nowych usług.
- Wdrożenie częściowej automatyzacji procesów (zakup i uruchomienie „automatycznego barmana”).
- Nowe, atrakcyjne doświadczenia gastronomiczne (show kulinarne oraz stała jakość i szybkość serwisu napojów).
- Wygoda i dostępność oferty „na wynos” w formacie delikatesów.
- Zwiększenie odporności firmy na sytuacje kryzysowe (m.in. dzięki automatyzacji i ofercie bez konieczności kontaktu pracownik–klient).
- Odciążenie personelu i skrócenie czasu obsługi dzięki automatyzacji przygotowania koktajli.
- Efektywna gospodarka odpadami (belownica, maszyna do odpadów) – mniej odpadów, łatwiejszy transport, redukcja emisji.
- Ograniczenie plastiku dzięki stanowisku uzdatniania i dystrybucji wody z kranu (UV).
Grupa odbiorców
Projekt jest skierowany bezpośrednio do firmy Dworek Belweder — w celu wzmocnienia konkurencyjności poprzez uruchomienie nowej restauracji, automatyzację i zieloną transformację.
Pośrednio, poprzez efekty projektu, jest adresowany do klientów nowo otwartej restauracji w Sielcu: osób indywidualnych z regionu szukających atrakcyjnych doświadczeń gastronomicznych (show kulinarne, powtarzalna jakość i szybkość serwisu) oraz firm i organizatorów wydarzeń potrzebujących efektownych formatów eventowych.
Wartość przedsięwzięcia: 799.500,00 PLN
Wartość dofinansowania: 419.400,00 PLN
